Gezond Opgroeien

Healthy Habits, Healthy Kids

Een snel groeiend probleem bij kinderen is “overgewicht”
Op dit moment is 1 op de 8 kinderen te zwaar of bijna te zwaar

Kind & Voeding

Gezond Opgroeien

Dit zijn de voordelen van een gezonde leefstijl voor kinderen

  • Hebben minder kans op overgewicht
  • Zijn minder vaak ziek
  • Kunnen zich beter concentreren 
  • Hebben meer energie
  • Zitten lekkerder in hun vel en zijn meer ontspannen

Het is soms best schrikken als je kind aan de zware kant is of dreigt te raken. Als ouder zal je je misschien afvragen of je kind moet afvallen?
Om een kind gezond op te laten groeien is het belangrijk dat hij/zij gezond eet en voldoende beweegt. Net als bij een volwassen persoon, is het van belang dat ook kinderen een gezond leefstijl heeft. 
Bij kinderen die wat zwaarder zijn is gewichtsstabilisatie van belang in plaats van gewichtsverlies, ze zijn immers nog in de groei. Als het om eten gaat; “Niet minder eten , maar anders eten”

"Childhood is a short season"

Het is voor een kind belangrijk om met een gezond gewicht op te groeien. Kinderen met overgewicht kunnen problemen krijgen met hun gezondheid, zoals pijn in voeten, knieën, rug, zijn kortademig, weinig energie en zijn vaak ook het doelwit om gepest te worden. 

Als je te maken hebt met overgewicht bij je kind

Ook voor een kind is het belangrijk om bewust te zijn wat gezond eten is en hoe je fit kan blijven. Aan de hand van een werkboek speciaal voor kinderen van 6-12 jaar, gaan we stap voor stap aan de slag naar een gezonde toekomst. In 8 stappen komen er verschillende onderwerpen bod zoals; de maaltijden, feestjes, verleidingen, valkuilen, beweging en zelfbeeld.  

Benieuwd naar wat ik voor uw kind kan betekenen, neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek