Gezond Opgroeien

Kind en Overgewicht & Kritische Eter

Lekker Pûh!!! voor kind(eren)

met Overgewicht of zijn Kritische eters

Hulp & Ondersteuning

Gezond Opgroeien

Waarom is een gezonde leefstijl belangrijk voor kinderen?

  • Hebben minder kans op overgewicht
  • Zijn minder vaak ziek
  • Kunnen zich beter concentreren 
  • Hebben meer energie
  • Zitten lekkerder in hun vel en zijn meer ontspannen
  • Meer zelfvertrouwen

Kind en overgewicht

Wij begrijpen jou als ouder:
Het is heel begrijpelijk dat je als ouder je zorgen kan maken wanneer je kind te maken heeft met overgewicht. Het wekt veel vragen op of misschien wel schuld gevoel.
Overgewicht heeft niet te maken met schuld of falen, maar er kunnen verschillende factoren zijn die een rol spelen bij overgewicht. Ieder kind is uniek en zo ook is elke situatie anders.
Met de Lekker Pûh!!! Methode laten we jou zien dat je er niet alleen staat. Ben je  op zoek bent naar begeleiden  die ondersteuning kan bieden voor jouw kind zodat hij/zij kan opgroeien naar een gezonde toekomst. We zijn er voor jou en je kind , we werken samen als team waarmee we een gezonde omgeving creëren waarin je kind zorgeloos kan opgroeien.

"Childhood is a short season"

Kritische Eter

Als je te maken hebt met overgewicht bij je kind of is je kind een kritische eter?

Kritisch Eetgedrag van je kind
Worstel je elke dag  met het eetgedrag van je kind? Maak jij je zorgen of je kind wel voldoende binnen krijgt? Blijft het voor jou elke keer weer een uitdaging hoe je met deze situatie om moet gaan? Is jouw kind een kritische of moeilijke eter?
Het is zeker niet eenvoudig als je hiermee te maken hebt en waarbij je je  misschien afvraagt of je het wel goed doet.
Wij begrijpen het, dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is als een kind niks wil proeven en ook niet iets nieuws wil proberen. Om samen te werken met de Fussy Foodie methode van Lekker Pûh!!! bieden we je steun, begeleiding en een luisterend oor…

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Wageningen toont aan dat Lekker Pûh!!! eetcoaches kinderen en jongeren het best begrijpen en kunnen bijstaan in de groeien naar het gezonde gewicht

Zelfvertrouwen is belangrijk voor een kind, ook met voeding. Om een gezonde relatie te krijgen met voeding, werken we naar een duurzame en positieve verandering in zijn/haar levensstijl. Door het maken van kleine stapjes in eigen tempo, bereiken we groot succes naar een gezonde toekomst. Er komen verschillende onderwerpen bod zoals; de maaltijden, feestjes, verleidingen, valkuilen, beweging en zelfbeeld.  

Benieuwd naar wat ik voor uw kind kan betekenen, neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek