Doel van de begeleiding

Of je nu wilt afvallen of aankomen, gezonder eet- en/of leefpatroon wilt hebben? Ons doel is om kinderen en ouders te ondersteunen bij het bereiken van blijvende gezondheidsresultaten, ongeacht hun eet- en/of leefstijlgewoonten.

Bewust worden

Het bewust worden en inzicht krijgen over je huidige voedingspatroon, eetgedrag en beweegpatroon. Begeleiding bieden naar een  gezond gewicht en een positieve relatie met voeding

Veranderen

Verandering Stap voor Stap toe te passen om je doel te bereiken. D.m.v aangepaste en persoonlijke begeleiding te bieden, waarbij we de nadruk leggen op gezonde voeding, beweging en het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind ( en ouders).

Vol houden

Vervolgens dit vol te blijven houden en het je eigen te maken. Lekker Pûh!!! programma is uniek hierin om dit haalbaar te maken d.m.v.:
Individuele benadering , focus op zelfvertrouwen, positieve aanpak, gezinsgericht, ervaring en expertise + duurzame resultaten

Werkwijze

Persoonlijke Begeleiding

Voor een persoonlijke begeleiding, kom ik naar je toe. Ik kom bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving. 

Wat wel & wat niet

Om te beginnen “wat niet”; tijdens de begeleiding werken we NIET met maaltijdvervangers, shakes, pillen of rare wonderdiëten of voedingshypes.
Maar “wat WEL”? De begeleiding die je krijgt zal uitsluitend zijn met gezonde voeding volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en op basis van de “PuurGezond” methode voor volwassenen en de “Lekker Pûh!!!”methode voor kinderen. Je blijft gewoon eten wat je lekker vind zonder pakjes, zakjes of restricties. 

Het boek over jezelf

1. Kennismakingsgesprek

30 minuten
Om er achter te komen of je bij SaensFit op Gewicht op het juiste adres zit, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Zo’n gesprek is gratis, vrijblijvend en kan telefonisch of ik bij je thuis. Tijdens dit gesprek leren we elkaar een beetje kennen, Het is belangrijk om te weten wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Tijdens dit gesprek zal ik je uitgebreid vertellen hoe ik te werk ga en wat de mogelijkheden zijn.
Spreekt het je aan en zou je graag van start willen gaan? Dan plannen we een afspraak in voor een uitgebreide intake gesprek.

2. Intakegesprek

60 – 70 minuten
Het intakegesprek bestaat uit 2 afspraken. 1ste afspraak zal 60-70 minuten duren en 2de afspraak 45-60 minuten. Bij volwassenen lukt het vaak in 1 afspraak en bij kinderen koste het wat meer tijd en hebben we 2 afspraken nodig.
Bij het inplannen van een intakegesprek krijg je de vraag om een eetdagboek bij te houden voor een aantal dagen.

Tijdens het intakegesprek kan je het volgende verwachten: 

Intakeformulier
– Dit bestaat uit vragen zoals, je gezondheid, leefsituatie, eet-& beweegpatroon en wat je doel is.

Wegen & Meten
– Om een beeld te krijgen van je startpunt, ga ik je wegen en meten. Bij het wegen maak ik gebruik van een professionele weegschaal en voor het meten van je omvang maak ik gebruik van een meetlint

Eetdagboek

– Met het eetdagboek zal jouw eet- en leefgewoonten besproken worden. Het eetdagboek geeft ook inzicht over je eetpatroon.
Beweging 

Intake voor kinderen
– We gaan werken met het programma van Lekker Pûh!!! Hierbij zal ook een intakeformulier worden ingevuld, wegen en meten het kind + nemen het eetdagboek door. Gelijktijdig ontvang je “Het boek over jezelf”. Dit is een persoonlijk boek voor je kind tijdens de begeleiding. Hierover zal verder uitleg gegeven worden

3. Consult / 2de intake gesprek

30 – 60 minuten
Met de informatie uit het intakegesprek en je eetdagboek zal er een analyse worden gemaakt over je voedings- & beweegpatroon en je leefsituatie. Ik zal vervolgens voor jou een persoonlijk advies maken die is aangepast aan je leefsituatie, wensen en opgestelde doelen.
Dit alles zal tijdens het adviesgesprek uitgebreid worden besproken.
Voor de kinderen gaan we aan de slag met “Het boek over jezelf”. Hierin komen per consult nieuwe werk/oefen/informatie bladen bij die zijn gericht en passen bij de persoonlijke begeleiding die jouw kind nodig heeft. 

4. Begeleiding / vervolg consulten

30 minuten
Tijdens de vervolg consulten bespreken we de voorgang en het verloop.
De voortgang stellen we vast door te wegen en meten.
Het verloop zal worden bepaald hoe het de afgelopen periode gegaan en of er knelpunten zijn. Aan de hand van jouw verhaal zal gekeken worden of er aanpassingen / extra ondersteuning nodig zijn.

Voor kinderen zijn de eerste 4 – 5 consulten wekelijks, daarna volgen er consulten van 1x in de 2 weken, 1x per maand , 1x per kwartaal

1x per jaar tot de leeftijd van 18 jaar