Doel van de begeleiding

Of je nu wilt afvallen of aankomen, gezonder eet- en/of leefpatroon wilt hebben? De begeleiding is gericht om je te ondersteunen bij een (gedrags)verandering in je huidige situatie. Dit gaan we doen door:

Bewust worden

Het bewust worden en inzicht krijgen over je huidige voedingspatroon, eetgedrag en beweegpatroon

Veranderen

Verandering Stap voor Stap toe te passen om je doel te bereiken

Vol houden

Vervolgens dit vol te blijven houden en het je eigen te maken

Werkwijze

Persoonlijke Begeleiding

Voor een persoonlijke begeleiding, kom ik naar je toe. Ik kom bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving. 

Wat wel & wat niet

Om te beginnen “wat niet”; tijdens de begeleiding werken we NIET met maatlijdvervangers, shakes, pillen of rare wonderdiëten of voedingshypes.
Maar “wat WEL”? De begeleiding die je krijgt zal uitsluitend zijn met gezonde voeding volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en op basis van de “PuurGezond” methode. Je blijft gewoon eten wat je lekker vind zonder pakjes, zakjes of restricties. 

1. Kennismakingsgesprek

30 minuten
Om er achter te komen of je bij SaensFit op Gewicht op het juiste adres zit, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Zo’n gesprek is gratis, vrijblijvend en kan telefonisch of ik bij je thuis. Tijdens dit gesprek leren we elkaar een beetje kennen, Het is belangrijk om te weten wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Tijdens dit gesprek zal ik je uitgebreid vertellen hoe ik te werk ga en wat de mogelijkheden zijn.
Spreekt het je aan en zou je graag van start willen gaan? Dan plannen we een afspraak in voor een uitgebreide intake gesprek.

2. Intakegesprek

60 – 70 minuten
Bij het inplannen van een intakegesprek krijg je de vraag om een eetdagboek bij te houden voor een aantal dagen.
Tijdens het intakegesprek kan je het volgende verwachten: 

Intakeformulier – Dit bestaat uit vragen zoals, je gezondheid, leefsituatie, eet-& beweegpatroon en wat je doel is.
Wegen & Meten – Om een beeld te krijgen van je startpunt, ga ik je wegen en meten. Bij het wegen maak ik gebruik van een professionele weegschaal en voor het meten van je omvang maak ik gebruik van een meetlint
Eetdagboek – Met het eetdagboek zal jouw eet- en leefgewoonten besproken worden. Het eetdagboek geeft ook inzicht over je eetpatroon.
Beweging – Er is een mogelijkheid om je traject te combineren met bewegen dmv de Brisk Walking training. Je keuze is vrij hierin.
Tot slot – Met al deze informatie, zal er een afspraak gemaakt worden  voor een Adviesgesprek

3. Advies gesprek

30 – 60 minuten
Met de informatie uit het intakegesprek en je eetdagboek zal er een analyse worden gemaakt over je voedings- & beweegpatroon en je leefsituatie. Ik zal vervolgens voor jou een persoonlijk advies maken die is aangepast aan je leefsituatie, wensen en opgestelde doelen.
Dit alles zal tijdens het adviesgesprek uitgebreid worden besproken.
Tot slot:  Nu ben je bent klaar om je eerste stap te zetten naar een “gezond en blij lijf”.

4. Begeleiding / vervolg consulten

30 minuten
Tijdens de vervolg consulten bespreken we de voorgang en het verloop.
De voortgang stellen we vast door te wegen en meten.
Het verloop zal worden bepaald hoe het de afgelopen periode gegaan en of er knelpunten zijn. Aan de hand van jouw verhaal zal gekeken worden of er aanpassingen / extra ondersteuning nodig zijn.