Workshops , Themalessen, Voorlichting & Informatiebijeenkomsten

We weten dat gezond eten en drinken en niet te veel snoepen en snacken, een goede basis is voor een kind om gezond op te groeien. Het is daarom belangrijk om kinderen van jongs af aan bewust te laten maken wat gezonde voedingskeuzes zijn. Als kinderen weten hoe een gezonde maaltijd eruit ziet, wat erin zit en waar het vandaan komt, is de kans groter dat ze gezond opgroeien. Ouders spelen hier een belangrijke rol in, maar school kan hier ook zeker in bijdragen.

Door kinderen te stimuleren bij het eten van gezonde voeding, zorg je ervoor dat ze beter in hun vel gaan zitten, fitter gaan voelen, lekker kunnen bewegen, beter kunnen concentreren, vrolijker worden, gezond op gewicht blijven en gezond gaan opgroeien.

Workshops

Tijdens een workshop bieden we een stukje theorie met vervolgens een praktijk activiteit. Zelf aan de slag met eten en drinken. De workshop zal ongeveer 1 uur duren.
Hier alvast wat inspiratie voor een workshop:
– Gezond trakteren
– Van zaadje tot eten
– Gezond snacken

Themalessen

Ben je opzoek naar een bepaald thema waarbij kinderen meer te weten komen over hun voeding? Een thema les is daar zeker geschikt voor. Lessen duren gemiddeld 1 uur.
Om een paar voorbeelden te noemen voor een thema les:
– Smaaklessen : ontdekken van verschillende smaken door gebruik te maken van je zintuigen
-Suiker: Soorten suiker, waar zit het in en is het goed voor je lichaam

 

Informatiebijeenkomst

Informatie/thema bijeenkomsten voor ouders van jonge kinderen, grootouders en leerkrachten zijn heel eenvoudig te organiseren tijdens een ouderavond, informatie avond, koffie ochtend op school of studie/marge dag.

Deze bijeenkomsten zijn heel geschikt voor op basisschool of de kinderopvang waar ook de workshops of themalessen worden gegeven van hun kinderen worden gehouden. 
Maar een informatie/thema bijeenkomst is ook heel leuk voor op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of elders waar jonge ouders komen die meer willen weten over gezond opgroeien met een gezonde leefstijl ( voor thuis en straks als de kinderen naar de basisschool gaan)

 

Aanbod op maat

De workshops en themalessen zijn interactief en worden op maat gemaakt. Om meer te weten over wat de mogelijkheden zijn, neem dan gerust contact met mij op. Samen bespreken we de wensen en wat ik kan betekenen. Vermeld hier bij om welke leeftijd en groep het gaat.

Stuur je mail naar: info@saensfitopgewicht.nl of klik op onderstaande knop.