Voedingslessen & Voorlichting

Leerzame, creatieve en vooral gezonde activiteiten op locatie.
SaensFit op Gewicht gaat zich bezig houden met leerzame activiteiten over gezonde voeding en leefstijl. 
Deze activiteiten worden gegeven in de vorm van workshops ( met een gezonde twist), smaaklessen, themalessen en voorlichtingen. 
Of zoekt u iets anders??? Neem gerust contact op en samen komen we tot een mooi gezond en leerzaam activiteit.

Kies ik gezond?

Veel producten in de supermarkt zien er verleidelijk uit en staan vol met informatie over hoe gezond het wel voor je is. Maar is dat ook echt zo?

Er is zo’n groot aanbod verkrijgbaar dat je je afvraagt hoe je nog door het bos de bomen kunt zien. Ben ik wel of niet gezond bezig?
Fabrikanten van levensmiddelen spelen hier heel slim op in. Door de verpakkingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken en de gezonde ingrediënten te benadrukken, wordt je slim afgeleid van de ongezonde ingrediënten. Laat ik een paar voorbeelden van veel gebruikte claims/termen noemen: Geen toegevoegde suiker, vetarm, vezelrijk. Herkenbaar?

Overgewicht

Helaas zien we overgewicht bij kinderen toenemen in Nederland. Een te hoog gewicht bij kinderen kan al op jonge leeftijd gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast leidt overgewicht in de kindertijd vaak tot overgewicht op volwassen leeftijd. 
Dan vragen we ons af “Hoe kan dat?” Maar misschien kunnen we ons beter afvragen “Wat kunnen we er aan doen?”

Gezond eten lijkt zo normaal, maar dat kan soms knap lastig zijn. Kinder hebben zelf nog niet de kennis wat goed voor ze is en zijn afhankelijk van de voedsel keuzes die hun ouders maken. 
Voor jonge kinderen is het juist zo belangrijk dat ze van jongs af aan gezond eten

Spelenderwijs leren in de klas

Om een balans te vinden in gezond en lekker eten , bewuste keuzes maken, kinderen gezond op te laten groeien, help ik je graag op weg naar een gezonde toekomst.
Ik kan hierbij helpen door middel van voorlichting en lessen te geven aan groepen op locatie.
Bijvoorbeeld op school, kinderdagverblijf, kinderopvang, peuterspeelzaal of elders

Spelenderwijs leren:
Om kinderen en jongeren meer te betrekken bij een gezonde voeding en leefstijl, zijn er lessen voor in de klas:
– Workshops
– Gastlessen
– Smaaklessen
– Themalessen
Spelenderwijs leren ze meer over de gezonde basisvoeding zoals o.a. gezonder eten met groenten en fruit

Voorlichting voor volwassenen:
Informatie/thema bijeenkomsten voor ouders van jonge kinderen zijn ook mogelijk. Deze zijn te organiseren tijdens bijvoorbeeld een ouderavond, een algemene informatie avond of een koffie ochtend op school of elders. ( uiteraard zijn grootouders & verzorgers ook van harte welkom)

Voor het team van school, kinderopvang, peuterspeelzaal of peuterspeelzaal zijn deze bijeenkomsten ook te organiseren

Voor wie, waar & wanneer?

Voor wie?
Voor alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. 
De lessen zijn super leuk en leerzaam. Aan de slag gaan met je zintuigen, nieuwsgierig maken naar verschillende smaken door lekkere dingen te mogen proeven, op ontdekking gaan wat er in je eten zit en waar het vandaan komt. Op deze manier leren kinderen plezier te krijgen in gezond eten en drinken.

Voor ouders, grootouders, verzorgers en leerkrachten. Leerzame voorlichting- en themabijeenkomsten om meer inzicht te krijgen over gezonde voeding. Tips en inspiratie over gezonde lunchtrommels, gezond trakteren en snacks voor thuis en op school.  

Waar?
Op school, kinderopvang, peuterspeelzaal of elders

Wanneer?
Tijdens de les, opvang, ouderavond of koffie ochtend op school

Heb je vragen of een wil je iets afspreken, stuur een mail naar: info@saensfitopgewicht.nl of klik op onderstaande knop. 

Kinderen kunnen jou geweldig nadoen.

Dus geef ze iets geweldigs om na te doen