Hoera, je bent jarig en mag trakteren

Hoera, we hebben een jarige! Nu kan het feest gaan beginnen, want hoe leuk is het om in het zonnetje te staan in een versierde kamer, cadeautjes uitpakken en heerlijk taart te eten.
Ook het moment dat je op school of op een (sport)club iedereen mag gaan verrassen met een super leuke en lekkere traktatie. Maar wat zou je dan graag willen trakteren?
Het leukste is om er een beetje de spanning in te houden. Wat je gaat trakteren zou je daarom het beste kunnen bedekken onder een doek zodat niemand nog kan zien en als het moment er dan is dat je mag uitdelen, het doek kan weghalen en iedereen . Maar als het moment daar is en je mag gaan uitdelen, haal je het doek weg en dan WAUW….

 

Maar hoe krijg je eigenlijk het “WAUW effect” bij jouw traktatie?
Ik heb een aantal leuke traktaties gevonden waarbij je gegarandeerd bent van een WAUW effect.

Het is wel handig om vooraf even te kijken en te checken waar je op kan letten voordat je aan de slag gaat.

  1. Kies een traktatie die bij jou past  – Maak je vooral niet te druk om de traktatie en laat je niet gek maken wat andere ouders hun kind meegeven voor traktatie, het is per slot van rekening geen wedstrijd wie de mooiste en meest creatieve traktatie maakt. Want misschien ben je niet zo creatief of heb je weinig tijd en ook al kom je met een traktatie uit de winkel. Als je de tips uit deze blog zou gebruiken, is het al prima en ben je goed bezig.
  2. Hou het klein – Het is leuk als iedereen de traktatie ook gelijk kan en mag opeten. Kies iets dat je kind zelf ook lekker vindt , niet te groot en te veel. Als iets te groot en/of te veel is, zal de traktatie vaak niet gezamenlijk gegeten worden, waardoor de leid(st)er van de groep de traktatie aan de kinderen mee zal geven naar huis.
    Dat geldt ook voor kant-en-klare porties, zoals uitdeelzakjes met koekjes of snoepjes. Deze zijn uiteraard heel makkelijk om uit te delen, maar vaak hebben de kinderen daarna geen trek meer in hun eigen meegenomen eten. En vaak zitten in de kant-en-klare portie meer KiloCaloriën en suikers in, waar niet iedereen blij mee is.
  3. Check vooraf wat de regels zijn op school, kinderdagverblijf en clubs – Het is handig om vooraf te weten of er richtlijnen zijn voor traktaties. Het kan zo zijn dat men het niet wil dat je op koek of snoep trakteert, maar liever een uitdeel cadeautje. Het kan ook voorkomen dat er kinderen met een allergie in de groep zitten. Het zou voor die kinderen leuk zijn dat ze mee kunnen eten en vraag aan de leid(st)ers waar je rekening mee kan houden.
  4. Wat zou je kunnen kiezen – Let vooral op de portie van de traktatie en wat bij de leeftijd van de kinderen past. Je kan heel goed combineren van gezond en iets zoets. Bv Paar druiven en een tumtum snoepje, banaan in de chocolade gedipt, doosje rozijntjes, bakje popcorn. Deze voorbeelden zijn heel simpel en kan je makkelijk maken.

Inspiratie

  • Popcorn: in een beker. vorm van een hand, Happy face
  • Met een cadeautje: Vliegtuig , Kleurplaat met krijtjes, stoepkrijt, bal, armbandjes

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *